YES – sales enablement in real estate

Stabiele opbrengsten, langetermijn rendement en totale ontzorging tijdens het hele proces. Dat is wat vastgoedspecialist Your Estate Solution (YES) potentiële kopers van residentieel beleggingsvastgoed garandeert. De verwachte opbrengsten worden dankzij onze mobiele data analytics oplossingen bovendien kristalhelder toegelicht.

Hoe we via sales enablement de klanttevredenheid, het werkplezier én de omzet verhogen?

Wat we onder sales enablement verstaan

Snel en correct antwoorden formuleren op de vragen van potentiële klanten is cruciaal in elk verkoopproces. Bij buitendienst vertegenwoordigers is dat echter niet altijd zo eenvoudig. Die beschikken immers over ontzettend veel sales informatie en marketingdata die ze à la minute moeten filteren, analyseren en vertalen in een pasklaar antwoord. En dat allemaal ter plaatse bij de klant. Net daar maakt sales enablement het verschil.

Slimme tools en gestructureerde datadoorstroming zorgen ervoor dat sales en marketingcijfers instant beschikbaar zijn en wel in een duidelijke en gestructureerde vorm. Het koopproces van de klant en het verkoopproces van field medewerkers worden beter op elkaar afgestemd en de commerciële funnel wordt een pak sneller doorlopen. Dat heeft natuurlijk ook een gunstig effect op de omzetcijfers.

Over het YES project

Your Estate Solution contacteerde ons in eerste instantie om een prijsofferte op te maken voor de aankoop van een aantal iPads. Na het eerste gesprek werd echter meteen duidelijk dat Econocom veel meer kon betekenen voor deze digitale transformatie. Door in te zetten op sales enablement met professionele data analytics en mobiele cloud oplossingen hebben de YES-makelaars de nodige tools om hun klanten nóg meer service te bieden.

Bij elke bezichtiging stellen potentiële kopers ons de vraag Hoeveel heeft dit pand de afgelopen jaren precies opgebracht en welk rendement kan ik verwachten? Hierop snel een nauwkeurig antwoord formuleren, is doorslaggevend in ons verkoopproces.
Gorik Vandersanden
IT directeur bij Your Estate Solution
De vlotte integratie van native apps, de eenvoudige koppeling met het SAP HANA platform en de intuïtieve en gebruiksvriendelijke bedieningen voor onze verkopers hebben de keuze voor iPad bepaald. Naast het gebruiksgemak van de devices heeft ook de stabiliteit van het iOS platform onze keuze voor Apple beïnvloed. Dat we bij een enkele business partner terecht kunnen voor alle gerelateerde diensten is ook meegenomen. De Econocom totaaloplossingen besparen ons ontzettend veel tijd en energie.

Onze aanpak

Sourcing & Digital procurement

advies bij device keuze, iPads voor het volledige verkoopteam,  Mobile Device Management,  SIM card management, break & fix service

SAP HANA data analytics

Data uit verschillende bronnen (bv. ontvangen huurgelden, kosten voor herstellingen en energie, …) worden via SAP HANA in een centraal gebundeld, bewerkt en gevisualiseerd. Historische gegevens kunnen real-time opgeroepen worden en zelfs met complexe query’s zijn de resultaten meteen beschikbaar. Econocom heeft de volledige implementatie, hosting en monitoring van de SAP HANA servers verzorgd inclusief administratie en security handling.

Cloud oplossing

Econocloud biedt een stabiele hybride cloud oplossing volgens het IaaS-principe.

Financiering

Ook voor de financiering van het digitale transformatieproject moest YES niet op zoek naar een externe partner. Ook hiervoor konden ze op maatwerk huuroplossingen van Econocom rekenen.

De meerwaarde na deze digitale transformatie

  • YES vastgoedadviseurs beschikken permanent over accurate cijfers wat de efficiëntie én het werkplezier vergroot.
  • Potentiële kopers krijgen duidelijke informatie en onmiddellijk antwoord op hun vragen. De algemene klanttevredenheid krijgt hierdoor een stevige boost.
  • Dat Your Estate Solution inzet op moderne technologieën is een goede zaak voor het professionele imago van het bedrijf. De grotere efficiëntie en klanttevredenheid laten zich ook voelen in de verbeterde verkoopcijfers.