Alle zakelijke apps die je nodig hebt, draaien moeiteloos op Mac

Werknemers hebben bewezen dat ze productiever zijn als ze een persoonlijk device mogen gebruiken dat ze zelf kunnen kiezen en waar ze zich prettig bij voelen. En vaak is dat Apple. Ooit was er het argument dat bepaalde toepassingen niet (volwaardig) functioneerden op macOS. We merken dat sommige klanten nog steeds van deze tekortkomingen uitgaan.

Mac zit standaard reeds boordevol programma’s die van pas komen tijdens het werk. Maar ook software uit het Microsoft Office-pakket, waaronder Microsoft Teams, Word, Excel en PowerPoint, werken beter dan ooit op Mac. En alles wat je werknemers in deze apps doen, kan gewoon geopend of bewerkt worden op een Windows-apparaat. Zo kunnen zij overal op dezelfde manier werken.

Alle zakelijke apps die je nodig hebt, draaien moeiteloos op Mac

Excelleer in samenwerking

In de App Store zijn tal van professionele samenwerkoplossingen te vinden. Apps als Microsoft Teams en Slack, maar ook Whatsapp en FaceTime worden gebruikt om met elkaar werk gerelateerd in contact te blijven. Office 365 biedt eveneens de mogelijkheden om op afstand samen te werken. En het maakt niet uit of de één op een pc werkt en de ander op een Mac.

Is je organisatie volledig geënt op Zoom of Cisco Webex? Apple laat je niet vallen en biedt native apps aan om via je vertrouwde ecosysteem te collaboreren.

Alle zakelijke apps die je nodig hebt, draaien moeiteloos op Mac

Gebruik je toch nog een legacy programma?

Met Apple’s Rosetta kunnen Macs met Apple Silicon toch apps gebruiken die oorspronkelijk voor Intel-processoren zijn ontwikkeld. Soms is de performance zelfs beter dan op een Intel-processor. Rosetta zorgt voor de vertaling van de code, zodat de nieuwe processor weet welke instructies uitgevoerd moeten worden. Hierbij is geen sprake van emulatie, maar van een bliksemsnelle vertaling.

Meer weten? Of ontdek je het graag zelf? Neem contact op met de specialisten van het Apple Team bij Econocom.