Een totaaloplossing voor uw Employee Choice programma

Het “nieuwe werken” brengt keuzes met zich mee

Werknemers verwachten steeds meer inspraak. Flexibele werkomstandigheden en telewerken bijvoorbeeld, maar ook mee kiezen welke apparaten het bedrijf voor hen aanschaft. Een Employee Choice plan uitwerken is ook voor werkgevers interessant. Tevreden werknemers zijn nu eenmaal productiever.

 
“Moeilijkheden om te beslissen over de nieuwe standaard toestellen binnen uw bedrijf ? Stel gewoon de vraag aan de gebruikers ! Zij weten zeker en vast wat ze willen.”
Marc Nagelmackers
Sales Specialist Mobility Econocom Belux
 
"Millennials verwachten een unieke werkervaring, op kantoor en thuis. Employee Choice speelt zeker een rol op de motivatie van jullie medewerkers."
Marc Nagelmackers
Sales Specialist Mobility Econocom Belux

Hoe starten met een Employee Choice programma?

Bij het CEmployee Choice principe zal de IT-afdeling doorgaans een selectie van devices maken. Werknemers kiezen toestellen uit deze “Employee Choice catalogus”. Verkiest de werknemer in kwestie een duurder toestel, dan kan die het verschil bijbetalen. Een duidelijk concept, maar werknemers inspraak geven bij de IT aankopen van het bedrijf via een Employee Choice beleid brengt ook enkele aandachtspunten met zich mee:

  • Mogen werknemers de toestellen ook privé gebruiken en wie heeft er dan allemaal toegang tot de bedrijfsdata? Zijn er bij privégebruik bepaalde restricties wenselijk om de corporate security compliance te waarborgen?
  • Wie gaat de device selectie maken, de bestelcatalogus opmaken en alle administratieve en logistieke processen opvolgen? Hebben de betrokken afdelingen (bv. IT procurement en HR) voldoende tijd, kennis én toegang tot de nodige gegevens?
  • Is het Employee Choice budget gelijk voor iedere werknemer en wat als een werknemer een apparaat verkiest dat het voorziene budget overschrijdt? Hoe houdt u alle hardware aankopen binnen budget en hoe gaat u de investeringen precies financieren?
  • Beantwoorden de toestellen allemaal aan de bedrijfscriteria inzake veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid? Wat bij schade, verlies, diefstal, slijtage? Wie volgt de garantieprocedures en verwachte end-of-life op?
  • Heeft de interne IT-afdeling voldoende expertise en ook nog voldoende tijd beschikbaar om de heterogene device fleet te beheren? En wat met helpdesk support voor de eindgebruikers?

De Econocom Employee Choice service

Voor uw Employee Choice kan uw IT, business en procurement afdeling rekenen op een volledige ondersteuning. We leveren advies, implementatie, administratie, logistiek én technische support zodat uw Employee Choice plan eenvoudig, transparant, bedrijfszeker en veilig blijft. Uw interne IT, HR en procurement afdeling wordt op deze manier ook niet onnodig belast met extra taken.

Klinkt interessant?

Benieuwd hoe eenvoudig we de introductie of het beheer van uw Employee Choice programma maken? We leggen het u in detail uit tijdens een kennismakend gesprek.

AFSPRAAK MAKEN?

+3227908111