Apple Employee Choice

Heeft jouw organisatie een keuzeprogramma voor werknemers? 

Tegenwoordig beseffen veel bedrijven dat het belangrijk is alle werknemers via een keuzeprogramma de mogelijkheid te bieden om met Appleproducten te werken. Organisaties begrijpen steeds beter dat ze werknemers in staat moeten stellen eenvoudiger en productiever te werken, zonder bedrijfsbelangen als beveiliging, implementatie, ondersteuning en kostenbesparing uit het oog te verliezen. 

Apple Employee Choice

Een nieuw model om toegang te bieden tot Apple 

De IT-werkomgeving wordt steeds complexer, maar het proces om Apple devices te ondersteunen wordt juist steeds makkelijker. Met programma’s en services van Apple kunnen IT-medewerkers iOS en macOS gemakkelijk implementeren en ondersteunen. Oplossingen van o.a. Jamf en Microsoft voor device beheer, in combinatie met services van Econocom, maken het proces eenvoudig en beheersbaar voor IT-afdelingen. 

Apple Employee Choice

Waarom Apple Employee Choice? 

Nieuwe talenten werken het liefst met wat ze kennen en prettig vindenUit een onderzoek van PwC blijkt dat 78% van de millennials denkt dat ze effectiever kunnen werken als ze technologie mogen gebruiken waar zij de voorkeur aan geven.

Drie van de vier werknemers zouden Apple kiezen. Uit een onderzoek van Jamf blijkt dat ongeveer drie van de vier werknemers Apple zouden kiezen om op het werk te gebruiken als ze de keuze hadden.

Werknemers die kunnen kiezen, dragen meer bij. Volgens een onderzoek van Gensler kan het een merkbare invloed hebben op individuele niveaus van innovatie, presteren op de werkvloer en tevredenheid met het werk, als werknemers zelf kunnen kiezen waarmee ze werken.

New call-to-action

« Het succes van flexibele verloning groeit jaarlijks bij Belfius Bank. Onze samenwerking met Econocom maakt het verschil. Econocom is in België de enige partij die operationeel en financieel zo ver staat. »
Jos Vanschoenwinkel, Reward Manager bij Belfius Bank

Starten met Apple Employee Choice, dat is net zo simpel als 1, 2, 3 

Sinds de eerste iPhone ondersteunen bedrijven het gebruik van iOS door de werknemers. Dezelfde methoden en principes die de bedrijven toen aangeleerd hebben, zijn ook toepasbaar op macOS. 

1. Voorbereidingen treffen >> Een team samenstellen >> De infrastructuur evalueren

Voorbereidingen treffen 
Stel een visie voor uw programma op en leg uit waarom uw organisatie in zee gaat met Apple en werknemers de keuze wil geven. 
 
Een team samenstellen 
Wijs iemand aan die verantwoordelijk is voor het programma (de program owner) en een projectleider voor IT. Kies daarnaast de uitvoerende teamleden, zoals een technisch architect, iemand die de beveiliging in de gaten houdt en andere technische functies. 
 
De infrastructuur evalueren 
Een goed werkende infrastructuur is een essentieel ingrediënt voor een Apple Employee Choice-programma. Omdat macOS en iOS voor veel van dezelfde standaarden worden ondersteund, is uw omgeving mogelijk al geschikt voor Apple devices. Niet zeker? Met onze Apple Readiness Assessment brengen we alles in kaart.

2. Een beheeroplossing tot stand brengen >> De beveiliging controleren >> Uw implementatieworkflow testen

Een beheeroplossing tot stand brengen 
Er is een breed scala aan oplossingen voor devicebeheer van andere fabrikanten beschikbaar, zoals Jamf en Microsoft. Veel van de frameworks voor devicebeheer zijn hetzelfde voor macOS en iOS. Tussen de oplossingen zit echter wel enig verschil in beheerfunctionaliteit, ondersteuning van besturingssystemen, prijsstructuur en hostingmodel. Ook de serviceniveaus voor integratie, training en ondersteuning kunnen verschillen. Voor een succesvolle Apple Employee Choice-implementatie beveelt Econocom Jamf Pro aan. 
 
De beveiliging controleren 
Nadat u een beheeroplossing hebt gekozen, moet u een beveiligingsstrategie ontwikkelen en die intern laten controleren door beveiligingsdeskundigen. Ook hier staat Econocom met eigen en Apple’s best practices bij. 
 
Uw implementatieworkflow testen 
Wanneer u de beheeroplossing en het beveiligingsbeleid hebt geregeld, kunt u de implementatieworkflow gaan testen op mogelijke problemen. Probeer diverse scenario’s, met in uw achterhoofd de verschillende locaties en deviceconfiguraties van gebruikers, en mogelijke afwijkingen in gebruikte apps of infrastructuur.

3. De lancering voorbereiden >> Voortdurend verbeteren >> Informeren

De lancering voorbereiden 
Wanneer de testfase is afgesloten, is het tijd om de interne uitrol te plannen. Wek de belangstelling van de werknemers door middel van blogposts of video’s en peil de vraag voordat u de Apple producten beschikbaar stelt. Communiceer duidelijk wie er in aanmerking komt en wat de opties zijn voor verschillende devices, inclusief prijzen en informatie over kosten die relevant zijn voor teams of voor mensen die zelf financieel bijdragen aan hun device.  
 
Voortdurend verbeteren 
Na de lancering moet uw technisch team voortdurend de helpdeskactiviteit in de gaten houden, zodat duidelijk wordt welke veranderingen er eventueel nodig zijn en welke nieuwe oplossingen er moeten worden ontwikkeld.  
 
Informeren 
Wanneer alles helemaal draait is het belangrijk om werknemers en leidinggevenden op de hoogte te houden van het programma en van de invloed die het op de organisatie heeft. U kunt het programma ook met potentiële nieuwe werknemers bespreken om toptalent aan te trekken. 

New call-to-action

 

Alles samenbrengen 

Vanaf het moment dat informatietechnologie een rol is gaan spelen in het bedrijfsleven, is de rol van IT-afdelingen bij het beheer van devices en platforms steeds uitdagender geworden. Steeds complexere omgevingen vereisen steeds complexere oplossingen. Maar in het nieuwe model om werknemers toegang te geven tot Apple producten, is standaardisatie gemakkelijker dan ooit. 

Met Apple technologie kunnen werknemers werken waar, wanneer en hoe ze willen. Ze kunnen samenwerken en hun werk delen, snel en zonder haperen. Met een eigen Apple at Work-programma kan uw bedrijf Apple goedkeuren en inzetten voor grootschalig gebruik. Werknemers kunnen dan nieuwe manieren van werken ontdekken, waar zowel zijzelf als uw bedrijf van profiteren. 

Met deze beproefde methoden op zak en met de hulp van teams van Apple, uw resellers en uw partners, is uw bedrijf uitstekend toegerust om een geslaagd programma uit te rollen. Hopelijk kunt u dus snel spijkers met koppen slaan. 

Afspraak maken?