Robert Schuman Hospital – E-learning voor verpleegkundigen

Het Kirchberg ziekenhuis in Luxemburg maakt deel uit van de grootste ziekenhuisgroep in het Groothertogdom Luxemburg, Hôpitaux Robert Schuman. Dit ziekenhuisnetwerk zet kwalitatieve zorgverlening, zorgcomfort en kennisoverdracht voorop en past daarvoor ook alle voordelen van digitale innovatie toe.

Van bedside iPad oplossingen tot en met e-learning technologie in de zorg

En of technologie in de zorg een verschil maakt! Bij Robert Schuman Hospital bewijzen de innovatieve geïntegreerde oplossingen van Econocom elke dag opnieuw hun meerwaarde. Bij deze digitale transformatie hebben onze Digital Transformation Makers de hele customer journey van de kraamafdeling onder de loep genomen, van het patiënten onthaal tot en met de patiënten beleving tijdens het volledige verblijf. Daarnaast werd er ook een e-learning programma voor verpleegkundigen opgezet.

Het resultaat?

Innovatieve digitale zorgtechnologieën die het welzijn van patiënten, bezoekers en werknemers op elk vlak bevorderen. Patiënten genieten een verhoogde zorgkwaliteit, meer comfort en betere informatiedoorstroming tijdens hun verblijf. Verpleegkundigen hebben op hun beurt nieuwe trainingspakketten binnen handbereik.

De “Patient Experience Award” werd aan Econocom overhandigd voor hun bijzondere aanpak van “user experience” bij de ontwikkeling van een applicatie voor de Robert Schuman ziekenhuizen.
Luxembourg Healtchare Awards
2017
We hebben Robert Schuman Hospital intensief begeleid bij het hele digitale transformatieproces. Van de conceptuele brainstorm tot en met de projectimplementatie en training.
Laurent Casu
Healthcare Director Econocom Belux

Wat we precies gerealiseerd hebben?

Bij Econocom hechten we groot belang aan totaaloplossingen met totale ontzorging én toekomstperspectief. We hebben Robert Schuman Hospital daarom intensief begeleid bij het hele transformatieproces. Van de conceptuele brainstorm tot en met de projectimplementatie en trainingen.

Sourcing & digital procurement

Levering, installatie en maatwerk configuratie van digitale apparatuur (400 IPtv’s in de patiëntenkamers, 130 tablets met e-learningpakket voor verpleegkundigen, bedside tablets voor patiënten met interactieve BeaggleBoxx applicatie, iPad educatieprogramma voor jonge moeders 125 medical carts, enz…)

Installatie, configuratie en integratie

De devices en applicaties werden naadloos in de bestaande infrastructuur geïntegreerd en vooraf geconfigureerd om ze ready-to-use op te leveren na een grondige testfase.

Financiering

Om de totale investeringskost transparant, beheersbaar en binnen budget te houden, worden de devices volgens het as a service model verrekend op basis van een prijs per device per dag.

Robert Schuman Hospital – E-learning voor verpleegkundigen

Onze digitale transformatieprojecten werden bekroond met de Patient Experience Award

Elk jaar komen toonaangevende professionals uit de Luxemburgse zorgsector samen tijdens de Luxemburg Healthcare Summit. Ze delen er onder andere schouderklopjes uit aan zorginstellingen (en hun partners) die een belangrijke bijdrage hebben geleverd voor het imago van de sector, het welzijn van de patiënten of baanberekende technologie in de zorg.

“In 2017 kreeg Econocom een van de 8 prestigieuze Luxemburg Healthcare Summit awards overhandigd. Onze focus op user experience tijdens het Robert Schuman Hospital project heeft ons de ultieme bekroning opgeleverd: de Patient Experience Award!”

Voor de kraamafdeling van Robert Schuman Hospital hebben we een op maat gemaakte applicatie ontwikkeld die jonge ouders gedurende hun hele verblijf begeleidt. Bedside tablets en deze op maat ontworpen applicatie bundelen tal van functionaliteiten in één gebruiksvriendelijke tool. Een duidelijk voorbeeld van hoe technologie in de zorg en het menselijke aspect perfect te combineren zijn.

  • onthaal: registratie van patiëntengegevens, interactieve onthaalbrochure, …
  • informatie: praktische ziekenhuisinformatie, maaltijdinformatie en menu’s, medicatierichtlijnen en verzorgingsinstructies, handige tips voor jonge ouders, …
  • ontspanning: game applicaties, e-reader, tv, radio, kranten, …
  • communicatie: sociale media applicaties, interne berichtgeving, afsprakenoverzicht, …