Apple Special Event September 2021: De hoogtepunten op een rij

Nieuwe iPhones, iPads en Apple Watch om het najaar af te trappen. Live vanuit Californië werden de volgende generaties van Apple’s sterkhouders voorgesteld.

Apple Special Event September 2021

iPad

Wat we verwachtten is uitgekomen: Apple updatet de meest toegankelijke iPad in het gamma met een nieuwe processor, standaard 64 GB opslag (en een nieuwe 256 GB optie) en een 12-megapixel camera aan de voorzijde met ondersteuning voor Center Stage.

Zeg niet zomaar “instapmodel” tegen de nieuwe 10,2” iPad. Met de A13 Bionic-chip is hij een heel stuk krachtiger dan zijn voorganger, terwijl je nog steeds kan genieten van genoeg batterijvermogen om een hele dag productief te zijn. Wist je trouwens dat de nieuwe iPad 3x sneller is dan de bestverkopende Chromebook!? En bovendien 6x sneller dan de bestverkochte Android-tablet! Met de nieuwe 12-megapixel camera met ondersteuning voor Center Stage ga je jouw contacten zeker verrassen: vanaf nu altijd perfect in beeld. Bovendien is deze feature niet enkel beperkt tot Apple’s eigen FaceTime, maar bijvoorbeeld ook beschikbaar in Zoom en WebEx.

Ook hier denkt Apple aan het bestaande ecosysteem van accessoires en benadrukten ze dat het algemene design van de iPad amper aangepast werd om zo goed mogelijk compatibel te blijven met bestaande accessoires zoals covers en cases.

De nieuwe iPad zal geleverd worden met iPadOS 15 en is beschikbaar vanaf 24 september.

ipad
ipadd

iPad mini

Een vaak vergeten, maar zeker niet te onderschatten lid van de iPad-familie: iPad mini. Met de A15 Bionic-chip, super, mega, giga, hypersnelle 5G-connectiviteit en een Liquid Retina-display kunnen we zeker zeggen dat de nieuwe iPad mini mega is. Met zijn ultradraagbaar ontwerp en brede scala aan gebruiksmogelijkheden, van alledaagse taken tot creatieve en zakelijke toepassingen, is er niets zoals iPad mini. Verder heeft Apple iPad mini ook voorzien van een USB-C-aansluiting zodat je nu zonder probleem een camera of externe opslag kan aansluiten. Deze USB-C-aansluiting kan datatransfers tot 5 Gbps aan! Ook is de nieuwe iPad mini compatibel met Apple Pencil 2, inclusief het magnetisch connecteren en draadloos opladen. iPad mini werd ook uitgerust met dezelfde 12-megapixel groothoekcamera en Center Stage om videobellen naar een hoger (of moeten we zeggen breder) niveau te tillen.

De nieuwe iPad mini is beschikbaar in vijf nieuwe kleuren: Spacegrijs, roze, paars en Sterrenlicht. De nieuwe Smart Folio voor iPad mini is een dunne, lichtgewicht hoes en als je ’m open‑ of dichtklapt, gaat de sluimerstand van je iPad automatisch uit of aan. De Smart Folio is nu verkrijgbaar in prachtige, bijpassende kleuren die perfect passen bij de nieuwe iPad mini-afwerking. iPad mini en bijhorende accessoires zijn beschikbaar vanaf 24 september.

applecam
apple2

iPhone 13 en iPhone 13 Pro

Je kan er je klok op gelijk zetten: september is iPhone-maand. Ook dit jaar stelt Apple niet teleur met krachtige updates voor de meest geliefde smartphone ooit.

iPhone 13 en iPhone 13 mini kunnen beiden profiteren van een nieuw camerasysteem met een nieuwe groothoekcamera met sensor met grotere pixels en Sensor Shift, waarbij niet de lens maar de beeldsensor gestabiliseerd wordt. Hiermee maak je nu nog mooiere foto’s in weinig licht! iPhone 13 en iPhone 13 mini beschikken ook over supersnelle prestaties en energiezuinigheid met A15 Bionic, een langere batterijduur, een helder Super Retina XDR-display dat inhoud tot leven brengt, ongelooflijke duurzaamheid met de Ceramic Shield-voorkant, twee keer zoveel opslagruimte op instapniveau (128 GB), een toonaangevende IP68-beoordeling voor waterbestendigheid. En voor de business? Met de geavanceerde 5G-technologie en Apple’s commitment om met nog meer providers wereldwijd samen te werken om de beste 5G-ervaring mogelijk te maken op iPhone. Tegen eind 2021 zal de ondersteuning voor 5G op iPhone over de hele wereld verdubbeld zijn, met meer dan 200 providers wereldwijd in 60 landen en regio’s.

Bij iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max is het duidelijk: Apple gaat all-in op een Pro camera-ervaring. Met nieuwe sensoren en lenzen voor alle drie de achterste camera’s, geoptimaliseerd om naadloos samen te werken met iOS 15 en aangedreven door de nieuwe beeldsignaalprocessor (ISP) in A15 Bionic voor verbeterde ruisonderdrukking en toonmapping, beschikt de iPhone 13 Pro-serie over het beste camerasysteem ooit op iPhone. De volledig nieuwe Wide-camera heeft een grotere sensor met 1,9 µm pixels, de grootste ooit op iPhone, voor minder ruis en snellere sluitertijden die in alle lichtomstandigheden nodig zijn, wat nog gedetailleerdere foto’s oplevert. In combinatie met het grotere diafragma van ƒ/1,5 biedt de Wide-camera op iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max een enorme verbetering in situaties met weinig licht, tot 2,2x in vergelijking met iPhone 12 Pro, en bijna 1,5x in vergelijking met iPhone 12 Pro Max. Sensor-shift optische beeldstabilisatie (OIS) – uniek voor iPhone – is beschikbaar op beide modellen en stabiliseert de sensor in plaats van de lens, zodat beelden vloeiend zijn en video’s stabiel, zelfs als de gebruiker dat niet is. A15 Bionic in de iPhone 13 Pro-reeks is nog geavanceerder, biedt indrukwekkende kracht en efficiëntie, en stuurt de ongelooflijke nieuwe beeldscherm-, camera- en videofuncties aan die nog nooit eerder op een iPhone mogelijk waren. De A15 Bionic, met 5-nanometertechnologie de snelste chip in een smartphone, is voorzien van een nieuwe 5-core GPU in de Pro-reeks die de snelste grafische prestaties in een smartphone biedt. iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijn beschikbaar vanaf 24 september.

13
2004605976

Apple Watch

De Apple Watch Series 7 heeft nu een groter en nog robuuster scherm om zelfs de zwaarste (sportieve) uitdagingen aan te gaan. Bovendien werd ook de behuizing lichtjes aangepast zodat deze iets ronder is dan zijn voorganger, Series 6. Goed nieuws voor wie door de jaren heen een volledige collectie bandjes verzameld heeft: de Series 7 is volledig backward compatible met de bestaande bandjes.

Jouw werknemers in het veld (en dat mag je gerust letterlijk nemen) met een Apple Watch Series 7 uitrusten kan nu zonder zorgen met de IP6X rating voor stofbestendigheid. Uiteraard is de Watch nog steeds waterdicht. Na zo’n actieve dag is het trouwens ook goed om te weten dat Apple Watch Series 7 snelladen ondersteund en tot 33% sneller oplaadt dan de vorige generatie.

De Apple Watch Series 7 zal in het najaar beschikbaar zijn in nieuwe kleuren en wordt geleverd met watchOS 8.

iwtach
watch

Milieu

Bij Econocom dragen we zorg voor het milieu en we zijn telkens blij om te zien dat Apple Moeder Natuur ook een warm hart toedraagt. iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijn zo ontworpen dat ze het milieu zo min mogelijk belasten. Zo zijn er 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen gebruikt in magneten zoals die in MagSafe, en 100% gerecycled tin in het soldeer van het moederbord en, voor het eerst, in het soldeer van de batterijbeheereenheid. Beide modellen introduceren ook 100% gerecycled goud op de plating van het moederbord en de draad in de camera’s aan de voor- en achterkant. In de vernieuwde verpakking is de plastic buitenverpakking weggelaten, waardoor 600 ton (!) plastic wordt bespaard en Apple dichter bij zijn doelstelling komt om in 2025 al het plastic uit alle verpakkingen te hebben verwijderd.

Apple Special Event September 2021