De volgende stap in Apple’s transitie naar eigen chips en leuke updates voor de muziekliefhebbers

Zelfs in hun timing van de keynote heeft Apple de turbo er opgezet: op 50 minuten liet Apple zien wat ze in petto hebben voor de pro gebruikers met de nieuwe M1 chips en MacBook Pro, presenteerde ze een kleurrijke update van de HomePod mini (helaas nog niet verkrijgbaar in België) en lieten ze ons kennismaken met de 3de generatie AirPods en een nieuwe Apple Music-abonnementsvorm die enkel toegankelijk is via de spraakassistent Siri.

Alle remmen los

Nieuwe MacBook Pro

Eindelijk is het dan zo ver: de nieuwe MacBook Pro’s zijn er. Zowel in 16” als in een volledige nieuwe 14”-uitvoering heeft Apple opnieuw laten zien dat ze de lat voor de industrie enkel maar hoger blijven leggen. MacBook Pro levert baanbrekende verwerkings-, grafische en machine-learningprestaties (ML), zowel op de batterij als aangesloten op het stopcontact. De nieuwe MacBook Pro heeft ook een schitterend Liquid Retina XDR-beeldscherm, een groot aantal poorten voor geavanceerde connectiviteit, een 1080p FaceTime HD-camera, en het beste audiosysteem in een notebook. In combinatie met macOS Monterey, dat tot in de kern is ontwikkeld om M1 Pro en M1 Max optimaal te benutten, is de gebruikerservaring gewoon ongeëvenaard.

MacBook Pro is ontworpen voor developers, fotografen, filmmakers, 3D-kunstenaars, wetenschappers, muziekproducenten en iedereen die de meest performante Mac notebook wil. De nieuwe MacBook Pro vormt samen met de 13-inch MacBook Pro met M1 de sterkste serie pro-notebooks ooit. Klanten kunnen de nieuwe 14” en 16” MacBook Pro-modellen vandaag bestellen, waarna ze vanaf dinsdag 26 oktober verkrijgbaar zijn.

Apple_M1-Pro-M1-Max_CPU-Performance_10182021
Apple_M1-Pro-M1-Max_M1-Max-GPU-Performance-vs-PC_10182021

M1 Pro en M1 Max

Apple heeft samen met de nieuwe MacBook Pro de M1 Pro en M1 Max aangekondigd, de volgende baanbrekende chips voor de Mac. M1 Pro is een upgrade van de revolutionaire architectuur van M1 en biedt verbluffende prestaties met een verbluffende energiezuinigheid, terwijl M1 Max deze mogelijkheden naar nog grotere hoogten tilt. De CPU in M1 Pro en M1 Max levert tot 70 procent snellere CPU-prestaties dan M1, dus taken zoals het compileren van projecten in Xcode zijn sneller dan ooit. De GPU in M1 Pro is tot 2x sneller dan M1, terwijl M1 Max tot een verbazingwekkende 4x sneller is dan M1, waardoor professionele gebruikers door de meest intensieve grafische workflows kunnen vliegen.

M1 Pro en M1 Max introduceren voor het eerst een system-on-a-chip (SoC) architectuur voor pro-systemen. De chips bieden snel centraal geheugen, toonaangevende prestaties per watt en ongelooflijke energie-efficiëntie, samen met een grotere geheugenbandbreedte en -capaciteit. M1 Pro biedt tot 200 GB/s geheugenbandbreedte met ondersteuning voor maximaal 32 GB centraal geheugen. M1 Max biedt tot 400 GB/s geheugenbandbreedte – tweemaal die van M1 Pro en bijna 6x die van M1 – en ondersteuning voor maximaal 64 GB centraal geheugen.

Alle remmen los

De efficiënte architectuur van M1 Pro en M1 Max betekent dat ze hetzelfde prestatieniveau leveren, of de MacBook Pro nu is aangesloten op stroom of op de batterij. M1 Pro en M1 Max beschikken ook over verbeterde media-engines met speciale ProRes-versnellers, speciaal voor professionele videoverwerking. M1 Pro en M1 Max zijn veruit de krachtigste chips die Apple ooit heeft gemaakt.

De Mac is nu een jaar bezig met de overgang naar Apple Silicon, en M1 Pro en M1 Max betekenen weer een enorme stap vooruit. Dit zijn de krachtigste en meest capabele chips die Apple ooit heeft gemaakt, en samen met M1 vormen ze een familie van chips die toonaangevend zijn op de markt op het gebied van prestaties, aangepaste technologieën en energiezuinigheid.

Apple_MacBook-Pro_14-16-inch_10182021
Apple_MacBook-Pro_16-inch-Xcode_10182021

AirPods & Apple Music

De derde generatie AirPods met ruimtelijke audio, die geavanceerde functies en een betoverende ervaring bieden in een nieuw, gestroomlijnd ontwerp. Door de kracht van de H1-chip te combineren met een door Apple ontworpen akoestisch systeem, maken de nieuwe AirPods gebruik van computational audio om een baanbrekend geluid te leveren met Adaptive EQ. Gebruikers kunnen genieten van Spatial Audio met Dolby Atmos in Apple Music, films en tv-programma’s, in combinatie met dynamische headtracking, op alle Apple-apparaten. De nieuwe AirPods zijn bestand tegen zweet en water, en zijn voorzien van een krachtsensor voor eenvoudige en intuïtieve bediening van muziek en telefoongesprekken.

Apple Music Voice Plan, een nieuwe abonnementsformule voor Apple Music die is gebaseerd op de kracht van Siri. Het Apple Music Voice Plan biedt abonnees toegang tot de catalogus van 90 miljoen nummers van de dienst, tienduizenden afspeellijsten, waaronder honderden gloednieuwe sfeer- en activiteitsafspeellijsten, persoonlijke mixen en genrezenders, en de bekroonde Apple Music Radio. Allemaal via Siri.

Alle remmen los

Gebruikers kunnen zich abonneren op het Apple Music Voice Plan via Siri door te zeggen: “Hé Siri, start mijn Apple Music Voice-test”, of door zich aan te melden via de Apple Music-app. Eenmaal geabonneerd op het Apple Music Voice Plan, kunnen gebruikers vragen om muziek af te spelen op al hun Siri-compatibele apparaten, waaronder HomePod mini, AirPods, iPhone of een ander Apple-apparaat, en bij gebruik van CarPlay.
Apple Music voegt ook honderden nieuwe sfeer- en activiteitsafspeellijsten toe die zijn samengesteld door de redactie-experts van Apple Music en die volledig zijn geoptimaliseerd alleen voor spraak. Abonnees kunnen Siri bijvoorbeeld vragen: “Speel de afspeellijst voor een etentje”, “Speel iets chils” of zelfs “Speel meer van dit soort” voor een echte persoonlijke muziekervaring. Deze nieuwe afspeellijsten zijn beschikbaar voor elke abonnee van elk Apple Music-abonnement – en maken het gebruik van Apple Music, samen met Siri, nog beter.

Wens je extra informatie over de beschikbaarheid en pricing van deze evolutionaire MacBook Pro? Aarzel niet en maak gebruik van het contactformulier bovenaan de website.