Big Sur: de checklist voor een perfecte update

Big Sur is de volgende grote macOS-update voor uw Apple-vloot (en BYOD-devices). Een tijdige voorbereiding is daarom belangrijk, te beginnen met de compatibiliteitstesten. Maar hoe? Met de ultieme checklist voor IT-professionals. We hebben een gesprek met Niels Schoofs, Apple Presales Consultant bij Econocom.

Big Sur nodigt zichzelf uit in bedrijven

Een herdacht ontwerp, vereenvoudigde ontwikkelingstools, nog efficiëntere programma’s, ongeëvenaarde privacy … Big Sur lijkt wel een eregast te zijn binnen uw netwerk en uw Mac-vloot. De IT-teams worden voorbereid om een gestructureerde methodologie toe te passen om zo een vlotte en transparante update te verzekeren. “Of het nu deel uitmaakt van de strategie of niet, Mac is aanwezig in uw bedrijf. Het doel is om ervoor te zorgen dat gebruikers de update kunnen uitvoeren terwijl de IT-afdeling op haar twee oren slaapt. Maar dat vereist wel wat voorbereiding vooraf”, aldus Niels Schoofs.

De onmisbare checklist voor IT (en UX)

Een doos openen en binnen enkele seconden uw nieuwe Mac ontdekken. Dat maakt deel uit van de door Apple ontwikkelde gebruikerservaring. Om IT-professionals te helpen bij deze ervaring biedt Niels Schoofs een door Apple geoptimaliseerde checklist aan. “Een onmisbaar instrument voor professionals. Enkele stappen die zinvol zijn in deze tijden van werken op afstand op een schoteltje gepresenteerd, want niet voorbereid zijn betekent uzelf blootstellen aan risico’s en frustratie van de gebruiker. Erger nog: voorbereid of niet, uw gebruikers zullen van start gaan met de update. Dat is zeker. Een goede voorbereiding met de checklist gaat dus hand in hand met een echte ROI. Een operationeel aspect dat wij bij Econocom heel goed beheersen.”

Big Sur: de checklist voor een perfecte update

Wat IT zal waarderen bij Big Sur

Elke grote macOS-release is een nieuwe ervaring. Niets is minder waar voor IT-deskundigen die niet zijn vergeten door de ontwikkelaars bij Apple. “Deze release is op maat gemaakt voor een B2B-omgeving en de mix van technologieën (Windows/Mac) die dat vertegenwoordigt. MDM-functies zoals ‘auto-advance’ maken een volledig transparante installatie op afstand mogelijk en de Single Sign-On is nog krachtiger.” Uiteraard heeft Niels Schoofs de veiligheidsaspecten niet over het hoofd gezien. Catalina was al een stap, Big Sur staat synoniem voor ‘volledige encryptie’. “Ik zeg niet dat Macs volledig immuun zullen zijn, maar het veiligheidsniveau zal ongeëvenaard zijn. Ik heb het over aanzienlijke tijd- en productiviteitsbesparingen voor het bedrijf. Nog een goede reden om uw testen goed te structureren”.

Kernel extension vs system extension

Met Big Sur hebben ontwikkelaars geen keuze meer. Na een overgangsperiode legt Apple een nieuw uitbreidingsmechanisme op dat kernel extensions standaard blokkeert. “Het doel is om eventuele instabiliteitsproblemen te elimineren en veiligheidsrisico’s te verminderen. Nogmaals, het gebrek aan testen of voorbereiding brengt de UX in gevaar.” Desalniettemin is Big Sur in termen van app-ontwikkeling een grote stap voorwaarts in het nog toegankelijker maken van apps voor macOS.

De drie tips van Niels Schoofs

  • Voer een nauwkeurige audit uit van de Apple-vloot in uw bedrijf. Zorg ervoor dat u de mate van groei begrijpt en anticipeer op uw ondersteuningsbehoeften.
  • Bereid u voor op de Big Sur update met behulp van de checklist van Apple. Dat is echt essentieel.
  • Doe dit niet alleen en overweeg de ondersteuning van een Apple-partner.

Download de checklist om uw bedrijf voor te bereiden

New call-to-action       New call-to-action       New call-to-action